tonar al sumari      
 Nadal a Ciutat Vella

 Nous sistemes de recollida de deixalles a la plaça Vila de Madrid

 Recta final per a l'arranjament dels carrers Lleó, Lluna i Tigre 

 Adjudicada la concessió
de l'hotel de la Rambla del Raval 

 
tornar al sumari      

detall, porta casa Batlló Lleure i Cultura per a la Gent Gran  

La gent gran de Ciutat Vella demostra, dia a dia, que és gran en experiència, però jove d'esperit, i no perd ni una sola oportunitat de relacionar-se i de participar en moltes activitats.
A Ciutat Vella, els més grans de 65 anys representen gairebé el 25% de la població, i això significa que tenen un pes molt important en la vida ciutadana. Però aquestes persones es troben en diferents situacions econòmiques, familiars o de salut, i tenen necessitats diverses que han de ser ateses per l'administració. 

     
          núms. anteriors bi        


  

Hi ha persones que requereixen d'atenció social i ajuts domiciliaris, però d'altres, més afortunats, encara són aptes, després d'una vida llarga i intensa, per participar en la societat i tenir una vida activa, saludable on hi hagi també estones de lleure i de diversió.
En aquest camp, els casals de gent hi poden fer un paper importantíssim, perquè fan possible que les persones de més edat es relacionin, es coneguin, es comuniquin, surtin de casa seva i tinguin una vida social i cultural molt més rica. Als casals, s'hi organitzen activitats artesanals, manuals i artístiques, visites culturals, trobades i tot tipus d'esdeveniments que fomenten la creativitat, la vitalitat i el desig de participació.
I un dels aspectes que caracteritza la gent gran del districte és que són també "grans" amants del ball, i les jornades per gaudir del ritme, del moviment i de la música són sempre molt celebrades. Per això, i gràcies al suport de Casinos de Barcelona, aquesta tardor la Rambla del Raval ha estat l'escenari de dues cites imprescindibles per a tots els afeccionats als balls amb orquestra. La música ha omplert tots els racons d'una de les vies més noves de Barcelona, però que ja està acostumada a acollir grans esdeveniments de participació ciutadana, des dels més tradicionals als més innovadors.
En aquestes ocasions i en moltes més, la gent gran de Ciutat Vella demostra
sempre que tenir anys significa també tenir vitalitat, ajudar els altres, fer esport, compartir estones de lleure i aprendre una mica més cada dia.
 Nadal a Ciutat Vella  www.bcn.es/ciutatvella

El Nadal ha arribat i Ciutat Vella reviu la tradició convidant tothom a participar de la màgia d'aquests dies tan assenyalats.
La Fira de Santa Llúcia, puntualment, com cada any des de fa més de dos segles, fa de pòrtic de les Festes. La Fira és un dels esdeveniments imprescindibles del Nadal a Barcelona i ofereix l'essència del Nadal per ser copsada amb tots els sentits. Tothom, petits i grans, pot contemplar el treball dels artesans, ja sigui en les tradicionals figures del pessebre o en altres productes entre els quals hi haurà, de ben segur, un regal especial per als qui estimem. Però també s'hi pot olorar l'aroma tan característic del vesc i dels avets, o escoltar la música de les nadales que es transmeten de generació en generació.

Paral·lelament, el dia 12 de desembre se celebra, organitzada per l'Entitat Professional de Firaires de la Fira de Santa Llúcia-Plaça Catedral, la Diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs a Catalunya, la qual, per novè any consecutiu, porta a la plaça de la Catedral les nadales, el tió i la Carassa que reparteix caramels, per celebrar, encara més intensament, l'esperit de la festa nadalenca i la tradició de la Fira de Santa Llúcia.

La Barceloneta celebra molt especialment l'arribada dels Reis d'Orient, amb una gran festa en la qual els Patges Reials recolliran les cartes adreçades a Ses Majestats. La festa se celebrarà el dissabte 4 de gener, a la plaça de la Barceloneta, i comptarà amb la col·laboració de les entitats del barri. A partir de les cinc de la tarda se celebrarà una rua i a les sis hi haurà la recollida de cartes. A través de les escoles, i amb la col·laboració de les Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, es farà també un concurs de dibuixos amb el tema dels Reis d'Orient. El dibuix guanyador servirà per il·lustrar el cartell i la carta de l'edició 2004.

Abanda, d'aquests actes de rellevància especial, les festes nadalenques són també un temps per a la convivència. Per això, pels volts del Nadal se celebraran al districte diverses festes adreçades als infants i a la gent gran. Concretament, i a més de les diverses activitats que es faran als casals d'avis, el dia 16 de desembre se celebrarà a la sala La Paloma el Ball de Nadal per a la Gent Gran, organitzat per l'Equip d'Animació per a la gent gran de Ciutat Vella. Les invitacions es distribuiran a través dels Casals d'Avis i de les entitats del Districte.
El Nadal és també un temps per a la música i per això diverses entitats organitzen concerts. Entre les activitats previstes es pot destacar el concert de Nadal ofert per Ribermúsica, el concert de les corals del Raval i el concert de la Banda Municipal, previst per al 20 de desembre a la Rambla. pujar
www.bcn.es/ciutatvellaNous sistemes de recollida de deixalles a la plaça Vila de Madrid 

La remodelació de la plaça Vila de Madrid ha permès que els seus veïns puguin beneficiar-se d'uns sistemes més moderns de recollida de deixalles que es basen en un sistema pneumàtic de recollida i punts soterrats de recepció selectiva. Aquests dos sistemes innovadors milloren la imatge de la plaça, perquè permeten prescindir dels contenidors convencionals. A més, són molt fàcils i pràctics d'utilitzar i funcionen les 24 hores del dia.

També són molt ecològics perquè, a més de la recollida selectiva de paper, vidre i plàstic, incorporen la recollida orgànica de deixalles. Els residus orgànics s'han de separar i posar en una bossa de color taronja, la qual s'ha de dipositar a les bústies de recollida pneumàtica. Aquests materials es tractaran a l'Ecoparc.

Fins a mitjan de novembre va estar instal·lat a la plaça un estand informatiu per tal de donar a conèixer als veïns les senzilles instruccions de funcionament d'aquests nous sistemes. D'altra banda, uns educadors mediambientals van visitar els domicilis de la zona per garantir la màxima difusió de la informació. Les normes d'utilització són molt fàcils, però és imprescindible que els tothom les segueixi perquè els sistemes implantats puguin demostrar els grans avantatges que tenen. Aquesta campanya informativa s'ha fet amb la col·laboració del Grup Ecologista del Nucli Antic de Barcelona (GENAB).
pujar
 Recta final per a l'arranjament dels carrers Lleó, Lluna i Tigre 

L'arranjament i ordenació dels carrers del Lleó, de la Lluna i del Tigre ja està a la recta final. L'obra realitzada a hores d'ara supera el 91% del total previst i tot fa pensar que la nova fesomia d'aquests indrets estarà pràcticament llesta i a punt per les festes nadalenques. Ara, amb els carrers del Tigre i del Lleó pràcticament acabats, es treballa en la col·locació de llambordes al carrer de la Lluna, per tenir les obres, a falta dels repassos finals habituals, acabades dintre el període previst.
La superfície total de renovació és de 2.930 metres quadrats. Els treballs, que van començar el mes de febrer proppassat, tenen un pressupost que passa dels 1.400.000 euros. En aquests mesos, s'han realitzat els treballs per instal·lar la recollida pneumàtica de residus a la zona, al mateix temps que es renovaven tots els serveis i s'emprenia la nova pavimentació de vorera i calçada per tal de deixar-la al mateix nivell.
La renovació dels carrers del Lleó, de la Lluna i del Tigre és continuació de les millores que s'han portat a terme diversos sectors del Raval nord, com les dels carrers de Ferlandina, Valldonzella i Peu de la Creu
entre d'altres
. pujarAdjudicada la concessió
de l'hotel de la Rambla del Raval

La cadena Barceló Clavel Hotels (BC Hotels) ha resultat guanyadora del concurs públic per a la construcció i explotació de l'Hotel de la Rambla del Raval, el qual es construirà a la confluència del carrer Sant Rafael amb la nova Rambla del Raval. L'adjudicació ha anat a càrrec de la Junta de Compensació/Unitat d'Actuació de l'Illa Sadurní.
Els responsables de la cadena Barceló Clavel Hotels volen un hotel de quatre estrelles que pugui esdevenir un referent de la zona, i un dels millors de la seva categoria a Barcelona. La intenció de l'empresa és oferir un producte que canalitzi les possibilitats de lleure, esbarjo i cultura que Ciutat Vella genera, amb un accent especial també en el camp gastronòmic.
L'hotel tindrà una alçada de deu plantes, més planta baixa i dos soterranis. Comptarà amb 180 habitacions i 5 suites. La inversió prevista se situa al voltant dels 12 milions d'euros. Es preveu que les obres comencin el primer trimestre de 2003, que durin 18 mesos i que l'hotel entri en servei el gener de 2005.
L'hotel Rambla del Raval ocuparà una superfície total de 7.787 metres quadrats. El guanyador del concurs del projecte arquitectònic és l'arquitecte Pere Puig. Al seu disseny, hi destaca la superfície exterior, completament vidrada i que, una vegada acabada, es convertirà en un dels senyals d'identitat visual del nou Raval.
pujarcontacte per correu   barcelona informació_60 / desembre 2002 ciutat vella   pujar