[tornar al quadern central]

 

     

CADTECH .
Premi a l'empresa que ofereix més treball

. Cadtech Ibérica

Any de creació: 1988
Activitat: instal·lació de hardware i software per a empreses i professionals de suport i hot line, a més de serveis de Telesoporte RDSI, desenvolupament d'aplicacions i integració CIM, videoconferència i treball en grup en enginyeria
President: Joan Font Piqué
Nombre de treballadors: 80
Facturació: 871 milions (1997)
Telèfon: 93 291 76 60

 

Joan Font Piqué:

“Cadtech va néixer fa deu anys, quasi al mateix temps que Barcelona Activa. Va ser una bona guia per començar: ens oferien tutelatge, tot i que ja sabíem què volíem fer i com, i uns serveis que ens eren útils: unes instal·lacions còmodes i flexibles, secretàries, telèfons, fax... Uns serveis d’entrada limitats, però que amb el temps s’han consolidat. Allà vam trobar altres empreses que també començaven, i amb les quals vam poder intercanviar experiències”. “Ara, en el Fòrum Nord, no som en un viver d’empreses sinó en una mena de parc tecnològic. Un edifici amb tots els mitjans que necessita una empresa com la nostra, consolidada i relacionada amb la tecnologia, com les videoconferències. Té l’avantatge de ser a Barcelona sense que es trobi al centre. A Nou Barris, podem gaudir de tots els serveis de la ciutat, com el transport, però amb un peu al costat del Vallès, on ens hem de traslladar sovint. Per això ens hi volem quedar. El que és segur és que si el Fòrum hagués estat al Passeig de Gràcia no hi hauríem anat”.

Aplicacions informàtiques

Cadtech proporciona sistemes informàtics per dissenyar i fabricar informàtica, realitza instal·lacions, ofereix formació, dóna el servei postvenda i d’actualització de programes i ofereix el personal qualificat per treure el màxim profit als equips que comercialitza. Uns equips, per cert, gens convencionals. No comercialitzen ordinadors personals de taula, sinó potentíssims ordinadors i programes que, en total, poden costar deu milions de pessetes, megaordinadors amb els quals es pot concebre tot tipus d’aparell mecànic.

"Som botiga, acadèmia i enginyeria al mateix temps", resumeix, simplificant, Joan Font Piqué, un dels socis fundadors.

L’empresa va ser fundada quasi simultàniament a Madrid i Barcelona per Joan Font Piqué i Jesús Prieto. Al llarg dels seus deu anys d’existència, Cadtech ha crescut al ritme d’un 30% anual, fins a arribar actualment a un volum de facturació previst per a 1998 de 1.200 milions de pessetes, i té sucursals obertes a Vitòria, Bilbao, Madrid i Portugal. Aquesta expansió va venir forçada pels mateixos clients, com Mercedes Benz, que tenen fàbrica al nord.

Quaranta persones integren l’oficina barcelonina; i més de vuitanta el conjunt de l’empresa. El 80% d’ells té estudis mitjans o superiors, especialment enginyeria.

Els principals clients de Cadtech són les multinacionals automobilístiques al voltant de Seat i Nissan, i la ferroviària GEC Alsthom, grans empreses que, en els darrers anys, gràcies a la informàtica, han aconseguit escurçar notablement els terminis de comercialització de nous productes. Font Piqué explica, per exemple, que les empreses automobilístiques són, avui, a causa de la brutal competència existent, capaces de posar al carrer un nou model en sols tres anys. A principis dels noranta, en canvi, necessitaven ben bé cinc anys. Les mateixes proves de xoc dels cotxes contra un mur, cares i necessitades de llargs terminis de preparació, es poden realitzar ara al principi del procés de concepció del model i sense moure’s de la cadira. Un estalvi en tots els sentits.

La constant renovació que en l’actualitat comporta el progrés informàtic és la mateixa raó de ser d’empreses d’alta tecnologia com Cadtech. Estan al dia dels més avançats processos i equipaments que hi ha al mercat, un luxe que una empresa convencional no es pot permetre. Segons Font Piqué, "l’adquisició dels equips, molt sofisticats, obliga a oferir als nostres clients una formació per poder-los manejar, i de vegades fins i tot requereix que sigui utilitzat per personal de la nostra empresa".